Geitenkaasballetjes

glutenvrij – vegetarisch – eenvoudig

 

Deze kruidige geitenkaasballetjes zijn heerlijk bij het aperitief. Je kunt ze vooraf bereiden en naar eigen smaak kruiden en afwerken. Leuk om met de kinderen te maken!

Geitenkaasballetjes

Benodigdheden

voor 12 kaasjes

  • 6 rondjes zachte geitenkaas of ongeveer 100 gr zachte geitenkaas zonder korst
  • 2 verse dadels of gedroogde abrikozen
  • Zwarte peper
  • Gedroogde rozemarijn
  • Zacht paprikapoeder
  • Wat vers versnipperde kruiden (bieslook)
  • 2 el extra vièrge olijfolie
  • 1 el vijgen/dadelazijn of een andere zoete azijn (framboos, appel/cider, Balsamico
  • Optioneel: sesamzaadjes of pistachenoten (zie tips)

Allergeeninfo: lactose – (sesam en noten indien je voor deze afwerking kiest)

Bereiding

totale tijd 35 minuten

  1. Maak een mix van de versnipperde bieslook, gedroogde rozemarijn, zwarte peper, paprikapoeder en de zeer fijn gesneden dadel of abrikoos.
  2. Deel een rondje geitenkaas in twee, rol het door het mengsel en draai een bolletje in je handen.
  3. Maak een vinaigrette van de olijfolie en de azijn en kruid met zwarte peper en eventueel nog beetje zout.
  4. Leg de bolletjes even in de koelkast.
  5. Serveer de bolletjes in een klein schaaltje en druppel er wat van de vinaigrette over.
  6. Optioneel kun je een aantal bolletjes ook door versnipperde noten of sesamzaadjes rollen.

Tips: 

  • Draai de bolletjes ook eens door verbrijzelde pistachenootjes of sesamzaadjes (eens ze gevormd zijn) zodat ze een mooi laagje krijgen.
  • Je kunt de bolletjes ook op een mooie prikker steken en dan serveren zonder de vinaigrette.
  • Of vul een verse dadel met deze vulling.
  • Kan ook met gedroogde papaya of mango.
  • Kan vooraf bereid worden.