Geitenkaasballetjes
glutenvrij – vegetarisch – eenvoudig
Deze kruidige geitenkaasballetjes zijn heerlijk bij het aperitief. Je kunt ze vooraf bereiden en naar eigen smaak kruiden en afwerken. Leuk om met de kinderen te maken!
![Geitenkaasballetjes](https://culiza.nl/wp-content/uploads/2023/12/Geitenkaasballetjes-713x1024.jpg)
Benodigdheden
voor 12 kaasjes
- 6 rondjes zachte geitenkaas of ongeveer 100 gr zachte geitenkaas zonder korst
- 2 verse dadels of gedroogde abrikozen
- Zwarte peper
- Gedroogde rozemarijn
- Zacht paprikapoeder
- Wat vers versnipperde kruiden (bieslook)
- 2 el extra vièrge olijfolie
- 1 el vijgen/dadelazijn of een andere zoete azijn (framboos, appel/cider, Balsamico
- Optioneel: sesamzaadjes of pistachenoten (zie tips)
Allergeeninfo: lactose – (sesam en noten indien je voor deze afwerking kiest)
Bereiding
totale tijd 35 minuten
- Maak een mix van de versnipperde bieslook, gedroogde rozemarijn, zwarte peper, paprikapoeder en de zeer fijn gesneden dadel of abrikoos.
- Deel een rondje geitenkaas in twee, rol het door het mengsel en draai een bolletje in je handen.
- Maak een vinaigrette van de olijfolie en de azijn en kruid met zwarte peper en eventueel nog beetje zout.
- Leg de bolletjes even in de koelkast.
- Serveer de bolletjes in een klein schaaltje en druppel er wat van de vinaigrette over.
- Optioneel kun je een aantal bolletjes ook door versnipperde noten of sesamzaadjes rollen.
Tips:
- Draai de bolletjes ook eens door verbrijzelde pistachenootjes of sesamzaadjes (eens ze gevormd zijn) zodat ze een mooi laagje krijgen.
- Je kunt de bolletjes ook op een mooie prikker steken en dan serveren zonder de vinaigrette.
- Of vul een verse dadel met deze vulling.
- Kan ook met gedroogde papaya of mango.
- Kan vooraf bereid worden.
Getagd aperitiefhapje, eenvoudig, vooraf bereiden