Kervelsoep

soep – vegetarisch – gluten-en lactosevrij

 

Kervel is een kruid dat vaak vergeten wordt en meestal ergens achterin bij de groenteboer te vinden is. De fijne groene blaadjes zijn heel aromatisch en het meest bekende gerecht met kervel is de soep. 

 

Kervelsoep is de makkelijkste soep ever!

Er komen geen andere groenten aan te pas en in 20 minuten staat de soep op tafel.

 

Kervel is een rijke bron van vitamine A, C en ijzer en bevat bovendien veel antioxidanten.

Benodigdheden

Voor 2 personen

  • 2 grote bundels verse kervel (zie tip)
  • Groentebouillon
  • Scheut extra vièrge olijfolie
  • Zwarte peper

Allergeeninfo: gluten (eventueel in de groentebouillon als je blokjes of poeder gebruikt)

Bereiding

totale tijd 35 minuten

  1. Snijd een heel klein stukje van de stengels zodat sommige wortels verwijderd zijn en spoel de kervel.
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een pan op middelmatig vuur.
  3. Voeg de kervel toe, laat 2′ stoven en voeg vervolgens de groentebouillon toe tot de kervel net onder staat.
  4. Laat 20′ zacht sudderen.
  5. Mixen en flink wat zwarte peper van de molen toevoegen.
  6. Indien de soep te dik is voeg je nog wat groentebouillon of water toe.

Tips: 

  • Zorg bij aankoop dat de kervel frisse blaadjes heeft.
  • Bewaar de kervel in de koelkast maar verwerk hem redelijk snel na aankoop.
  • In de zomer kun je deze soep ook redelijk afgekoeld eten.
  • Je kunt verse kervel ook versnipperen door een omelet of over een salade.