Zomerse Appeltaart

 vegetarisch – eenvoudig

 

Deze zomerse appeltaart zit boordevol appels die ragfijn gesneden zijn. Ze geven de taart een smeuïge structuur en het doet een beetje denken aan een flantaart. De bereiding is zo gepiept en de oven doet de rest!

Appeltaart

Benodigdheden

Voor 4 personen

  • 5 tot 6 grote appels
  • 2 eieren
  • 60 gr bloem
  • 10 gr amandelmeel
  • 40 gr suiker
  • 1/2 of 1 zakje vanillesuiker
  • 1 dl (plantaardige) melk
  • 20 gr gesmolten boter
  • 1 zakje (glutenvrij) bakpoeder
  • 1 scheutje citroensap
  • zeste van een 1/2 biologische citroen

Allergeeninfo: lactose (gebruik plantaardige drink zoals bv haver- of amandeldrink ipv melk – boter kan vervangen worden door kokosvet), gluten, ei

Bereiding

totale tijd 35 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht of boven- en onderwarmte).
  2. Verwijder het klokhuis met een appelboor en schil de appels. Niet in stukjes snijden!
  3. Klop de eieren met een mixer tot een schuimige massa.
  4. Voeg suiker en vanillesuiker toe en mix.
  5. Voeg langzaam de gesmolten boter toe en mix.
  6. Voeg de melk toe en roer om.
  7. Voeg de gezeefde bloem + bakpoeder toe en roer goed om met een garde tot je geen klonters meer hebt.
  8. Voeg een scheutje citroensap toe en de citroenzeste.
  9. Het mengsel zal terug dunner worden maar dat is niet erg.
  10. Snij de appels met een mandoline ragfijn.
  11. Doe de appels bij het deeg en meng goed tot de appels bedekt zijn met het deeg.
  12. Leg een bakpapier in de bakvorm en stort het mengsel in de vorm, druk het mooi aan met de achterkant van een lepel.
  13. Plaats onder in de oven voor 40′.
  14. Doe de priktest. Indien nodig nog een 10-tal minuten extra in de oven.
  15. Laat de taart goed afkoelen alvorens ze  uit de vorm te halen.

Tips: 

  • Het klopt dat je heel veel appels hebt tov de hoeveelheid deeg; maar het komt goed!
  • Serveren met een bolletje vanille ijs of wat frambozencoulis.
  • Taart kan lauw of koud gegeten worden.