Snel erwtensoepje

vegetarisch – gluten- en lactosevrij – eenvoudig

 

Nog een restje erwtjes van de vorige dag? Erwtjes opwarmen geeft niet altijd het gewenste resultaat.

Met dit recept maak je snel een lekkere erwtensoep, boordevol groenten, gezond én zonder verspilling.

Benodigdheden

Voor 2 personen

  • 150 gr gegaarde erwtjes
  • 1 grote courgette
  • 2 stengels bleekselder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 steel prei
  • Snuifje curcuma
  • Groentebouillon (of kip)
  • Zwarte peper
  • Extra vièrge olijfolie of kokosvet of ghee

Allergeeninfo: gluten (check je bouillonblokje), selder (kan weggelaten worden)

Bereiding

totale tijd 35 minuten

  1. Spoel alle groenten en snijd ze fijn (behalve de erwten).
  2. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en stoof de prei samen met de bleekselder en de look gedurende een paar minuten tot de prei mals wordt.
  3. Voeg de courgette toe, een flinke snuif curcuma en zwarte peper en laat even meestoven tot de kruiden goed opgenomen zijn.
  4. Voeg je restant van erwtjes toe, roer goed om.
  5. Voeg nu groentebouillon toe tot de groenten net niet onder staan.
  6. Laat een 15 tot 20’garen.
  7. Mix de soep glad (zie tips voor afwerking).

Tips: 

  • Heb je geen restje erwten dan kun je ook diepvrieserwtjes gebruiken.
  • Je kunt de soep afwerken met: verse kruiden, een beetje zure room of gewone (plantaardige)room, een stukje gerookte makreel of zalm, een plak rauwe ham die je even bakt in de oven.